Vakantiehuizen in Cuba

Vakantiehuizen in Cuba

Vakantiehuizen in Cuba

Vakantieappartement met historische charme

Cuba biedt gezellige accommodatie in statige koloniale huizen, die een vrolijke sfeer uitstralen met hun kleurrijke interieur inrichting in de typische stijl van het land. Als u de bruisende metropool Havana wilt ontdekken, kunt u een vakantieappartement in de buurt van het historische stadscentrum boeken. Op het terras op de binnenplaats kunnen vakantiegangers de levendige sfeer van de stad opsnuiven en 's avonds ontspannen in de open lucht.

Ruime accommodatie met eigen tuin

Wie van een privé-sfeer houdt, kan een vakantiehuis boeken in een rustige woonwijk net buiten het centrum van de stad. Op een ruim terras of overdekte veranda in uw eigen tuin kunt u heerlijk ontspannen. Vakantiegangers die ten volle willen genieten van de Caribische sfeer zullen zich thuis voelen in een vakantiehuis op slechts een paar meter van het strand met een zonneterras en een eigen zwembad.

Na het economische en handelsembargo dat sinds de revolutie is ingevoerd, is het inreisverbod voor Amerikaanse burgers sinds 2015 officieel versoepeld, wat tot een echte run op de Caribische eilandstaat heeft geleid.

Vakantie in Cuba

Plaats en oriëntatie

Caribische eilandstaat ten zuiden van de Bahama's

Cuba ligt in het Caribisch gebied en maakt deel uit van de Grote Antillen. De eilandstaat wordt omringd door de Atlantische Oceaan, de Caribische Zee en de Golf van Mexico. Van het meest westelijke naar het meest oostelijke punt is de verlenging ongeveer 1250 km, op het smalste punt tussen noord en zuid ongeveer 30 km.

Land met historisch belangrijke steden

Cuba's hoofdstad Havana ligt in het noordoosten van het eiland en is met 2,1 miljoen inwoners het culturele en toeristische centrum van het land. Een vakantieappartement in Santiago de Cuba of Trinidad is ook het ideale uitgangspunt voor cultureel interessante ontdekkingstochten in Cuba.

Reizigers en activiteiten

Cuba voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur

Cuba is een populaire bestemming voor architectuurliefhebbers en liefhebbers van nostalgische flair. Havana wordt beschouwd als het grootste oldtimerautomuseum ter wereld vanwege de kleurrijke auto's uit de jaren vijftig. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door prachtige openbare gebouwen en statige villa's uit de koloniale tijd, waarvan de meeste nu vervallen zijn, die een unieke morbide sfeer uitstralen. De historische oude stad Havana, het centrum van Trinidad en de vestingwerken van Castillo del Moro in Santiago de Cuba zijn UNESCO werelderfgoed.

Cuba voor natuurliefhebbers

De eilandstaat trekt ook toeristen uit de hele wereld aan vanwege zijn gevarieerde natuur. Enorme groente- en tabaksplantages, kalksteenbergen, dichte bossen en wetlands en nationale parken met zeldzame dier- en plantensoorten kenmerken het landschap. De kleurrijke onderwaterwereld kan tijdens het duiken worden verkend en op veel plaatsen op het eiland liveaboards worden begeleid.

Top reistips

Een attractie voor kunstliefhebbers

Het Museo Nacional de Bellas Artes in Havana is gehuisvest in een prachtig herenhuis. Het herbergt de grootste collectie Cubaanse en Latijns-Amerikaanse kunstwerken uit verschillende eeuwen ter wereld. Wereldberoemde meesterwerken van Europese kunstenaars en kunstvoorwerpen uit het oude Egypte, Rome en Griekenland trekken ook kunstminnende mensen uit de hele wereld aan.

Inzicht in de sigarenproductie met een rijke traditie

Achter het Capitool ligt het neoklassieke Fábrica de Tabacos Partgás. Het is Cuba's enige bestaande sigarenfabriek sinds de oprichting in 1845. Tot op de dag van vandaag worden hier de meest begeerde Cubaanse sigarenmerken geproduceerd. Rondleidingen geven bezoekers een fascinerend inzicht in de processen van de traditionele productie.

In de voetsporen van Fidel Castro

In het Sierra Maestra National Park beginnen ambitieuze actieve vakantiegangers aan een fascinerende ontdekkingsreis. Wie de avontuurlijke wandeling door de oorspronkelijke bergbossen maakt, bereikt de schuilplaats van de rebellen Commandancia de la Plata, waar ooit Fidel Castro en zijn volgelingen woonden.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Cuba (land)

Wat kost het gemiddeld om een accommodatie in Cuba te huren?

Dit is een van de goedkoopste landen in Noord-Amerika. De prijs voor een verblijf is in Cuba ongeveer €75,59 per nacht.

In welke tijd van het jaar kan je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis in Cuba?

Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden in Cuba, zijn november (€57,78 per nacht), december (€60,19) en oktober (€63,76) de meest budgetvriendelijke maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer stijgen de prijzen van accommodaties het hardst in Cuba?

Bij het boeken van een accommodatie in Cuba, zien we de hoogste prijzen in de maand juli (met een gemiddelde van €106,11 per nacht), gevolgd door juni (€98,13) en augustus (€88,45).

Zijn er vaak veel vakantiehuizen beschikbaar in Cuba?

Rekening houdend met de gegevens, waargenomen in 2020, is het een fantastisch land voor een last-minute reisje, omdat het een gemiddelde beschikbaarheid van 84% heeft, wat vrij hoog is.

Wat is de beste maand voor een spontane reis naar Cuba?

In 2020 waren er in de maanden juli, juni en augustus meer beschikbare vakantiehuizen dan andere maanden in Cuba, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 95,5%, 95,5% en 94,8%.

Wanneer is het moeilijker om vakantiehuizen in Cuba te vinden?

De vraag naar accommodaties bereikt in Cuba het hoogtepunt in oktober, met een gemiddelde beschikbaarheid van 66,2%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is februari met 72,6% beschikbaarheid en de derde maand is september met 74% beschikbaarheid.

Hoeveel vakantiewoningen kan ik boeken in Cuba via Holidu?

Wij werken met 14 verschillende partnerssamen, maar het aantal vakantiehuizen in Cuba is tamelijk beperkt. We raden je daarom aan om je te haasten, met het boeken van één van de 150 accommodaties.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in Cuba (land)Booking.com Vakantiehuizen in Cuba (land)
Airbnb Vakantiehuizen in Cuba (land)Airbnb Vakantiehuizen in Cuba (land)
Vrbo Vakantiehuizen in Cuba (land)Vrbo Vakantiehuizen in Cuba (land)
Bookiply Vakantiehuizen in Cuba (land)Bookiply Vakantiehuizen in Cuba (land)
FeWo-direkt Vakantiehuizen in Cuba (land)FeWo-direkt Vakantiehuizen in Cuba (land)
Abritel Vakantiehuizen in Cuba (land)Abritel Vakantiehuizen in Cuba (land)
HRS Vakantiehuizen in Cuba (land)HRS Vakantiehuizen in Cuba (land)
500+ meer