Nederlanders blij met Duitse toeristen wegens economische belangen

magazine_image

Jaarlijks steken miljoenen Duitsers de grens over naar Nederland voor een vakantie of dagje uit. Aanstaande maandag 3 oktober staat de dag van de Duitse eenheid voor de deur. Een officiële feestdag voor Duitsland. Ook dan worden er weer veel Duitse toeristen in Nederland verwacht. 77% van de Nederlanders is blij met de komst van Duitse toeristen, omdat ze onze economie steunen. Dat blijkt uit onderzoek van Holidu, boekingssite voor vakantiehuizen, waarbij 1056 Nederlanders werden gevraagd naar hun ervaringen met Duitse toeristen in Nederland.

Duitsers steunen de Nederlandse economie

De benzineprijzen, het doen van boodschappen, maar ook de energieprijzen. Alles wordt duurder in Nederland. Duitse toeristen blijven we dan ook graag verwelkomen. Sterker nog, we zijn enorm blij met ze omdat ze onze economie steunen. Zo geeft 77% van de ondervraagden aan. “De Duitse toeristen zijn een economische verrijking voor ons land”, aldus een van de ondervraagden. Duitsers zijn de belangrijkste toeristen voor ons land. Daarnaast hebben ze per reis de hoogte uitgavenpatronen onder Europese markt. Met name in de regio Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) verwelkomen ze Duitse toeristen graag. Zo’n 80% geeft aan blij te zijn met Duitsers in ons land. “De provincies Zuid-Holland, Zeeland en Limburg zijn, naast Noord-Holland, erg populair bij Duitse toeristen. Het zijn de plekken waar ze het liefst verblijven; van een fijn vakantiehuis aan de kust tot het genieten van een hapje en drankje in restaurant of het overnachten in een leuk hotel”, zegt Lotte Hill-Bolscher – PR & Online Marketing Manager Holidu.

Duitse toeristen het belangrijkst voor Nederland

Uit cijfers van de MarketScan van Duitsland van Nationaal Bureau Toeristen & Congressen (NBTC) is gebleken dat in 2021 bijna 2,5 miljoen Duitsers in Nederland op vakantie waren. Ruim 25% minder dan in 2020 vanwege de reisbeperkingen rondom Covid-19. Hoewel er een daling plaatsvond in het aantal toeristen, blijft Duitsland het belangrijkste herkomstland van alle toeristen. Hill-Bolscher: “Het is dan ook belangrijk dat Nederland waardevolle bezoeken blijft stimuleren en daarmee Duitse toeristen blijft aantrekken. Veel Nederlanders spreken Duits of Engels, dat ervaren Duitse toeristen als erg prettig.” En dat niet alleen, ook vanwege onze levendige steden, gunstige ligging en gelijkheid in de samenleving komen Duitsers graag naar Nederland. Ook dat is gebleken uit de MarketScan van Duitsland van NBTC. Verwacht voor 2022 wordt dat het inkomend toerisme een groei van 90% laat zien, ervan uitgaande dat er weer als vanouds op vakantie wordt gegaan en er geen beperkingen en quarantaineregels van pas zijn (NBTC).

Aanstaande maandag Duitse dag

Aanstaande maandag, 3 oktober, is het een nationale feestdag in Duitsland. Ook wel de dag van de Duitse eenheid genoemd. Naar verwachting zullen weer veel Duitsers de auto pakken, voor een lang weekend of dagje vermaak in Nederland. “Kustregio’s en grensregio’s kunnen zich alvast voorbereiden op de drukte die hen de komende dagen te wachten staat”, zegt Hill-Bolscher.

Meer artikelen in deze categorie:

Holidu Nieuws

3 op de 5 reizigers overweegt ander type vervoer door drukte op luchthavens

Holidu Nieuws

Ruim helft van de Nederlanders gaat dichter bij huis op vakantie

Holidu Nieuws

Holidu haalt 37 miljoen euro op in Serie D-financiering

Holidu Nieuws

Steeds meer vakantiewoningen kunnen kosteloos worden geannuleerd

Holidu Nieuws

Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert 4 miljoen in zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu

Holidu Nieuws

Holidu haalt €40 miljoen op!

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.