Holidu haalt €100 miljoen op in Series E-financieringsronde met grote belangstelling

  • De ronde wordt geleid door VC 83North, aangevuld met nieuwe en bestaande investeerders.
  • De omzet van Holidu’s dochteronderneming Bookiply namen van 2019 tot 2022 toe met een groeifactor van 13 en Bookiply bouwde marktleiderschap op in belangrijke toeristische gebieden in Spanje en Italië.
  • Deze financiering volgt na Holidu’s twee recente overnames in Duitsland en zal worden gebruikt om de expansie van Holidu en Bookiply in Duitsland en Europa te versnellen.
Holidu Founders Johannes and Michael Siebers

Holidu-oprichters Johannes en Michael Siebers (van links naar rechts) / © Renate Forster

München, 19 oktober 2022

Holidu, het snelgroeiende boekingplatform voor vakantiehuizen, kondigde vandaag aan dat het een Serie E-financieringsronde van €100 miljoen heeft afgesloten onder leiding van VC 83North.

Northzone, HV Capital, Vintage Investment Partners en Commonfund Capital sloten zich bij deze ronde aan. Verder sloten ook bestaande investeerders Prime Ventures, EQT Ventures, coparion, Senovo, Lios Ventures en Possible Ventures van Chris Hitchen aan. Deze ronde omvat ook een venture debt van 25 miljoen euro aan financiering van Claret Capital en Silicon Valley Bank.

Holidu, in 2014 opgericht door de broers Johannes en Michael Siebers, heeft een snelgroeiend boekingsplatform voor vakantiehuizen gebouwd dat in de afgelopen 12 maanden door meer dan 110 miljoen gebruikers is bezocht. Daarnaast heeft Holidu een synergetische en zeer succesvolle software- en serviceoplossing voor verhuurders opgezet, genaamd Bookiply. Het helpt eigenaren van vakantiewoningen meer boekingen te genereren met minder moeite. Verhuurders hebben niet alleen toegang tot een gebruiksvriendelijke software, maar krijgen ook persoonlijke ondersteuning van reisexperts uit de lokale teams. Voor gasten creëert het een betrouwbare en fijne boeking- en vakantie-ervaring.

In de afgelopen drie jaar is het aantal door Bookiply beheerde vakantiewoningen gegroeid van 5.000 naar bijna 20.000. De omzet die met het beheer van de Bookiply vakantiehuizen gegenereerd is, groeide met factor 13 van het pre-pandemische jaar 2019 tot op heden in 2022. Het is nu goed voor meer dan de helft van de omzet van de Holidu Group. Bookiply opereert nu vanuit 19 lokale kantoren door heel Europa en is marktleider geworden in verschillende belangrijke toeristische gebieden in Spanje en Italië. Met de overname van twee grote vakantieverhuurbedrijven in Duitsland dit jaar is Bookiply op weg om ook in de DACH-markt marktleider te worden.

Holidu-offices

De nieuwe middelen zullen worden gebruikt om verdere vestigingen in Europa te openen. Daarnaast zal de organische en anorganische groei in bestaande markten worden versneld en zal worden geïnvesteerd in productontwikkeling in Bookiply en het boekingsplatform Holidu.

Johannes Siebers, medeoprichter en CEO: “We zien dat ons bedrijf echte waarde levert aan verhuurders en gasten. Dit blijkt niet alleen uit de zeer sterke klantenloyaliteit bij verhuurders, maar ook uit de tevredenheid van de gasten. We gaan onze aanpak nu per regio opschalen en dit succesverhaal voortzetten om de vakantiehuizenmarkt in Europa verder te professionaliseren. Deze financieringsronde is een grote blijk van vertrouwen in het huidige klimaat. We zijn op weg om iets heel groots te bouwen.”

Michael Siebers, medeoprichter en CTO: “Het is altijd onze aanpak geweest om technologie en data te gebruiken om oplossingen voor onze klanten te vinden. Het is ons doel om het beste software- en serviceplatform voor verhuurders te ontwikkelen en een positieve en zeer betrouwbare gastervaring te bieden.”

Laurel Bowden 83North Credit PBerry-3088

Laurel Bowden 83North / © PBerry-3088

Laurel Bowden, Partner bij 83North: “Het Holidu-team slaagt erin om met zijn sterke economische eenheid de gefragmenteerde vakantiehuizenmarkt optimaal te bedienen, en brengt het naar het volgende niveau. Het team staat aan het begin van een echt grote kans om uit te breiden. We vinden het geweldig om deel uit te maken van deze reis en kijken uit naar de weg die voor ons ligt.”

Over Holidu
De missie van Holidu is om verhuurders en gasten in staat te stellen echt van hun vakantiehuis te genieten door het boeken en verhuren eindelijk gemakkelijk te maken. Onder het merk Holidu biedt het bedrijf een divers pallet van gecontroleerde vakantiehuizen aan. Zodat gasten zonder twijfels en met veel plezier kunnen boeken. Met het merk Bookiply stelt het software- en serviceplatform verhuurders in staat meer boekingen aan te trekken terwijl de inspanningen tot een minimum worden beperkt. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf heeft 500 mensen in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in München. Daarnaast heeft het lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen in Europa. www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Over 83North
83North is een wereldwijde durfkapitaalfirma. De firma investeert in alle stadia, in uitzonderlijke ondernemers die zich richten op het opbouwen van wereldwijd toonaangevende bedrijven. Ga voor meer informatie naar www.83north.com en volg @83NorthVC op Twitter.

Meer artikelen in deze categorie:

Holidu Nieuws

Nederlanders blij met Duitse toeristen wegens economische belangen

Holidu Nieuws

3 op de 5 reizigers overweegt ander type vervoer door drukte op luchthavens

Holidu Nieuws

Ruim helft van de Nederlanders gaat dichter bij huis op vakantie

Holidu Nieuws

Holidu haalt 37 miljoen euro op in Serie D-financiering

Holidu Nieuws

Steeds meer vakantiewoningen kunnen kosteloos worden geannuleerd

Holidu Nieuws

Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert 4 miljoen in zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.