Vind Campings in Namur

Highlights in Namur

 • De Citadel van Namur
 • NAM-IP Computer Museum
 • Abbaye Notre-Dame du Vivier
 • De Tuinen van Annevoie
 • De mannetjes van Isaac Cordal

Andere accommodaties in Namur, die interessant kunnen zijn:

Campings in Namur

Kamperen rondom de stad

Namur, ofwel Namen, is een prachtige stad in België. Tijdens je vakantie bij onze zuiderburen kun je heerlijk om de camping overnachten. Er zijn tal van campings rondom het centrum en met het openbaar vervoer, de fiets of je auto is de stad makkelijk te bereiken. Je kunt je auto vaak bij je tent parkeren, of anders bij de parkeerplaats bij de receptie. Kom je zonder kampeerspullen naar België? Dan zijn er campings waar je een tent of caravan kunt huren. Zo hoef je alleen nog maar je tassen uit te pakken en je vakantie kan gaan beginnen!

Kamperen langs het water

De rivier de Maas stroomt dwars door het centrum van Namur en aan het water liggen een aantal mooie campings. Zo heb je vanuit je tent het uitzicht over het water en de natuurlijke omgeving. Rondom de stad kun je heerlijk fietsen en er zijn tal van wandelroutes te ontdekken. Je komt langs prachtige kastelen, landhuizen en abdijen. Op de camping is vaak een receptiegebouw en een kleine supermarkt waar je de hoognodige boodschappen kunt halen. In de dorpjes in de omgeving en in het centrum van Namur kun je natuurlijk lekker uit eten gaan.

Reizigers en activiteiten

Mooie bezienswaardigheden in Namur

De Citadel van Namur is het symbool van de stad en het is een aanrader hier een kijkje te nemen. De citadel staat bovenop een heuvel en je hebt een schitterend uitzicht over de omgeving. Het maakte ooit deel uit van de verdedigingsgordel langs de Maas en tegenwoordig kun je hier leuke evenementen en tentoonstellingen bijwonen. Een andere mooie plek is het Place d'Armes. Hier kun je het Belfort ontdekken dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Interessante musea voor jong en oud

Museumliefhebbers kunnen verschillende musea gaan verkennen in Namur. Eén van de bekendste is het Musée Félicien Rops. Het is een provinciaal museum waar je kunstwerken van Félicien Rops kunt bewonderen. Een andere aanrader is het Musée Provincial des Arts anciens du Namurois, ofwel het TreM.a. Het museum is gevestigd in het prachtige Hôtel de Gaiffier d'Hestroy de Tamison, een voormalige patriciërswoning die in de 18e eeuw werd gebouwd. Naast kunstwerken kun je hier de Société Archéologique de Namur bewonderen en schenkingen van de Koning Boudewijnstichting. Een heel smakelijk museum is het Musée de la Fraise et Promotion du Pays de Wépion. Hier draait namelijk alles om aardbeien en in het Aardbeienmuseum leer je van alles over de aardbeiencultuur in Wallonië.

Namur is al sinds de steentijd bewoond en waar de citadel nu staat zijn veel archeologische vondsten gedaan.

Top 7 tips in Namur

1. De gouden schildpad

Als je een bezoek brengt aan de citadel, kom je wellicht ook de gouden schildpad tegen. Het kunstwerk is 3 meter hoog en heet officieel Searching for Utopia. De gouden schildpad werd ontworpen door Jan Fabre.

2. De Saint-Aubain Kathedraal

Eén van de mooiste kerken in Namur is de Saint-Aubain Kathedraal. De huidige kerk werd in 1751 gebouwd en binnen kun je het Musée Diocésain bezoeken. Hier liggen de kerkschatten die een verbinding hebben met Saint-Aubain.

3. Halle al’Chair

In de Halle al’Chair zit tegenwoordig het Musée Archéologique de Namur. Het gebouw werd in de 19e eeuw gebouwd en het ligt prachtig aan de rivier de Sambre. Je gaat hier 2500 jaar terug in de tijd en de vondsten die tentoongesteld zijn, zijn Romeinse mozaïeken en sieraden uit de bronstijd.

4. Isaac Cordal

De Spaanse kunstenaar Isaac Cordal laat in Namur allerlei tafereeltjes achter. De kleine mannetjes zitten door heel Namur verstopt en er zijn in totaal 45 poppetjes te vinden. Tijdens je zoektocht kom je gelijk langs de mooiste plekjes in de stad.

5. De Tuinen van d’Eau d’Annevoie

Als je van mooie bloemen en planten houdt, dan is het de moeite waard de Tuinen van d’Eau d’Annevoie te bezoeken. De tuinen liggen in een prachtige vallei net buiten de stad. Er staan ontzettend veel fonteinen en de Watertuinen van Annevoie zijn een geliefde plek bij velen!

6. NAM-IP Computer Museum

Bij het NAM-IP Computer Museum leer je van alles over de geschiedenis van de computer. Er zijn oude exemplaren te bewonderen en je leert er meer over de stadia van de computerrevolutie.

7. Abbaye Notre-Dame du Vivier

Op 7 kilometer vanuit het centrum van Namen staat de mooie Abbaye Notre-Dame du Vivier. Het cisterciënzerklooster is regelmatig geopend en je kunt de tuinen, de weide en het park bezoeken. Na een stevige wandeling staat er een heerlijk abdijbier voor je klaar en op het terras heb je een schitterend uitzicht over het klooster en de tuinen.

Veelgestelde vragen over Campings in Namur

Wat voor type faciliteiten worden er aangeboden bij de campings in Namur?

Met betrekking tot de voorzieningen die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de campings alles te bieden hebben waar reizigers van dromen! De meest populaire voorzieningen die voorkomen, zijn over het algemeen: tuin (92%), balkon (85%) en barbecue (65%). Niet slecht, toch?

Hoe beoordelen reizigers de campings meestal in Namur?

Volgens Holidu's database, hebben de meeste campings in Namur een score minder dan 4,5 sterren. Het is daarom niet de beste regio is voor de best beoordeelde campings in België.

Zijn de campings in Namur geschikt voor vakanties met kinderen?

Volgens de Holidu database, is 31% in deze regio kindvriendelijk. Het zal daarom gemakkelijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de campings in Namur passend voor reizigers met een huisdier?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 35% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 92% heeft ook een tuin!

Hebben de campings in Namur doorgaans wifi?

Volgens Holidu's gegevens, is rond de 42% van de campings in Namur met draadloos internet. Precies wat je nodig hebt! Ben je benieuwd naar de andere faciliteiten? Bekijk de verschillende filters die je aan en uit kan zetten.

Wat zijn de prijzen voor de campings gemiddeld in Namur?

Volgens de data die is verzameld afgelopen jaar, zijn er een paar campings in deze regio die minder dan €100 per nacht kosten.

Hebben de campings in Namur gewoonlijk een open haard of een zwembad?

Ja! Volgens Holidu's gegevens, heeft een groot deel van de campings hier een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen! Bovendien heeft 65% zelfs een barbecue!

Zijn de campings in Namur geschikt voor een tripje met een groep vrienden of beter voor een vakantie als koppel?

Volgens de database van Holidu, verwelkomt 42% van de campings vier reizigers. Ongeveer 15% van de campings in Namur beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden!

Hebben de campings in Namur de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

Ja, Namur is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 85% van de campings een balkon of terras en 62% heeft een uitzicht. Ongeveer 92% heeft ook een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 65% van de campings is hiermee uitgerust.

Meest gezochte voorzieningen voor Campings in Namur

Vakantiebestemmingen in de buurt met Campings

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Campings in NamurBooking.com Campings in Namur
Airbnb Campings in NamurAirbnb Campings in Namur
Vrbo Campings in NamurVrbo Campings in Namur
Bookiply Campings in NamurBookiply Campings in Namur
FeWo-direkt Campings in NamurFeWo-direkt Campings in Namur
Abritel Campings in NamurAbritel Campings in Namur
HRS Campings in NamurHRS Campings in Namur
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. België
 3. Wallonië
 4. Belgische Ardennen
 5. Namur
 6. Campings Namur