Populaire Campings in Koksijde

Vind Campings in Koksijde

Highlights in Koksijde

 • Wandelen langs de kust
 • Het Abdijmuseum Ten Duinen
 • Genieten op het strand
 • Hoge Blekker
 • Leuke musea

Andere accommodaties in Koksijde, die interessant kunnen zijn:

Campings in Koksijde

Een veelzijdige bestemming

Binnen een handomdraai kun je vanuit Nederland de Belgische kust bereiken. Er is een ruim aanbod aan campings te vinden bij Koksijde en het is een fantastische bestemming om van je vakantie te genieten. Met strand, natuur, interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten, is Koksijde een veelzijdige bestemming voor alle leeftijden. Je kunt een caravan of tent huren zodat alles al gereed staat bij aankomst. Er is een knusse woonkamer, aparte slaapkamer voor de kinderen en een privébadkamer aanwezig.

Schitterende uitzichten

De campings bij Koksijde liggen in de natuurrijke omgeving. Geniet van het uitzicht over de duinen, de zee en het strand, de kustplaats en de bossen. Je kunt je tent neerzetten in een schaduwrijke omgeving. Het strand is makkelijk te bereiken, maar je kunt ook verkoeling zoeken bij het zwembad. Voor de kinderen is er een speeltuin en in de zomer is er een leuk animatieprogramma. Op de camping kun je ook fietsen huren om zo de omgeving te gaan verkennen. En in de avond kun je hier een heerlijk hapje eten bij de snackbar of het restaurant.

Reizigers en activiteiten

Een rijk visserijverleden

De badplaats Koksijde ligt vlakbij Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Nieuwpoort. En langs dit stukje kust is het garnaalvissen al jaren een belangrijke inkomstenbron. Vroeger ging men het water in te paard om zo de garnalen te vissen in de branding. In de zomer kun je dit tafereel nog regelmatig aanschouwen. Om meer te weten te komen over het visserijverleden is het een aanrader het Navigo Visserijmuseum te bezoeken. Er zijn meerdere scheepsmodellen te bewonderen en je leert van alles over de Vlaamse visserijgeschiedenis. Ook is er een Noordzeeaquaria waar bijzondere hondshaaien leven.

Interessante musea

Eén van de leukste musea van Koksijde is het Abdijmuseum Ten Duinen en iedere eerste zaterdag van de maand kun je het museum gratis bezoeken. Ontdek de ruïnes van de abdij en ontdek hoe het leven hier in de middeleeuwen was. Er zijn wisselende exposities en het is het startpunt van de fietstocht ‘In de schaduw van de Duinen’. Het is een route van 30 kilometer lang tussen Koksijde en Veurne. Een bezoek aan het MuseOs mag ook niet ontbreken en in het natuurhistorisch museum en in het museum gaat er een wereld van schedels, schedels en fossielen voor je open.

In Koksijde zijn ontzettend veel musea te vinden. Het heeft zelfs het hoogste aantal musea van de Belgische kust.

Top 7 tips in Koksijde

1. Het Paul Delvauxmuseum

In het nabijgelegen Sint-Idesbald kun je een uitgebreide collectie schilderijen van Paul Delvaux bewonderen. In het Paul Delvauxmuseum zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen en schetsboeken van de schilder te bezichtigen.

2. Hoge Blekker

De Hoge Blekker is de hoogste duin van de Vlaamse kust. De duin is 33 meter hoog en het is een populaire plek om te wandelen en fietsen.

3. Ter Yde

Een andere mooie plek in de natuur in het duingebied Ter Yde. Je wandelt hier tussen de stuifduinen, duingrasland en een prachtig bos. Wandel over het strand en geniet van de rust van de natuur. Je kunt bovendien een kudde wilde paarden tegenkomen en er leven veel vogels in dit gebied.

4. Nieuwpoort

Een dagje Nieuwpoort mag niet ontbreken tijdens je vakantie. Neem een kijkje bij het oorlogsmonument Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort en de permanente expositie. Of bewonder het schitterende Belfort van Nieuwpoort in het centrum. Langs het water kun je een bezoekje brengen aan de sluizen en als je de rivier volgt kom je uiteindelijk bij de IJzermonding uit. Net buiten het centrum kun je een aantal oude bunkers aantreffen die onderdeel waren van de Atlantikwall.

5. Plopsaland De Panne

Voor kleine kinderen is het hoogtepunt van je vakantie waarschijnlijk een bezoek aan het themapark Plopsaland De Panne. Hier maken ze kennis met allerlei televisiepersonages zoals Plop, Maya de Bij, Kwebbel, Bumba en Bumbalu. Er zijn spannende achtbanen voor peuters en er is een leuke kinderboerderij.

6. Veurne

In het centrum van Veurne kun je een bezoek brengen aan het Bakkerijmuseum. Doe mee aan een bakworkshop en leer brood baden. Dat zal zo lekker ruiken! Je leert hier van alles over de broodbakcultuur en de ingrediënten.

7. De Doornpanne

Het natuurgebied de Doornpanne is een waterwingebied waar je allerlei soorten duinen kunt ontdekken. Begin je bezoek bij het bezoekerscentrum en leer meer over dit unieke gebied. Daarna is het leuk het Doornpannewandelpad van 8 kilometer te volgen. De paden zijn uitstekend aangegeven en makkelijk te volgen. Onderweg kom je langs stuifduinen, duinkalkgraslanden, binnenduinen en dichtbegroeide pannen.

Veelgestelde vragen over Campings in Koksijde

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de campings in Koksijde?

Onder de faciliteiten die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de campings alles te bieden hebben waar vakantiegangers naar verlangen! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: balkon (90%), tuin (80%) en uitzicht (60%). Super toch!

Hoe worden de campings normaliter beoordeeld in Koksijde?

Volgens de gegevens die Holidu heeft verzameld, krijgt de meerheid van de campings in Koksijde een score minder dan 4,5 sterren. Het zal daarom moeilijker kunnen zijn om de best beoordeelde campings te vinden.

Zijn de campings in Koksijde kindvriendelijk?

Beoordelend aan de hand van Holidu's database, is 30% in deze regio geschikt voor families met kinderen. Dus het zal geen probleem zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de campings in Koksijde passend voor reizigers met een huisdier?

Zeker weten! In deze regio wordt bij 50% je de kans gegeven om je huisdier mee te nemen, 80% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Hebben de campings in Koksijde doorgaans wifi?

Jawel! Volgens Holidu's gegevens heeft 60% van de campings wifi. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vakantiedag op te nemen!

Wat betaal je voor de campings normaal gesproken in Koksijde?

Volgens de Holidu gegevens, zijn er niet veel campings in deze regio die minder dan €100 per nacht kosten.

Zijn de campings hier vaak voorzien van een zwembad?

Zeker weten! Volgens Holidu's gegevens, hebben veel campings hier een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen! Daarnaast heeft 40% zelfs een barbecue!

Zijn de campings in Koksijde geschikt voor een verblijf met meerdere personen of beter voor een vakantie met een kleine groep?

Volgens de geselecteerde data van Holidu, verwelkomt 80% van de campings vier personen. Ongeveer 60% van de campings in Koksijde hebben minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de perfecte bestemming als je met je kleine familie op vakantie gaat!

Zijn campings een goed idee voor een luxe overnachting in Koksijde?

Sommige campings zijn erg luxueus, maar niet alle. Als je opzoek bent naar dé verborgen parel, wacht dan niet te lang met boeken want maar 30% heeft een zwembad, 40% heeft een airco, maar geen enkele heeft een sauna. Echter, als het de accommodatie is die je zoekt, 80% van de campings heeft plek voor grote groepen en 80% heeft een tuin.

Zijn de campings in Koksijde een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, Koksijde is de beste plek om diep adem te halen en tijd buiten door te brengen! Hier heeft 90% van de campings een balkon of terras en 60% heeft een uitzicht. Ongeveer 80% heeft ook een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 40% van de campings is hiermee uitgerust.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Campings

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Campings in KoksijdeBooking.com Campings in Koksijde
Airbnb Campings in KoksijdeAirbnb Campings in Koksijde
Vrbo Campings in KoksijdeVrbo Campings in Koksijde
Bookiply Campings in KoksijdeBookiply Campings in Koksijde
FeWo-direkt Campings in KoksijdeFeWo-direkt Campings in Koksijde
Abritel Campings in KoksijdeAbritel Campings in Koksijde
HRS Campings in KoksijdeHRS Campings in Koksijde
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. België
 3. Vlaanderen
 4. West-Vlaanderen
 5. Belgische Kust
 6. Koksijde
 7. Campings Koksijde