Vakantiehuizen in Istanboel

1.803 accommodaties in Istanboel - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Istanboel

Vakantiehuis voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 9,8km naar het strand
5,0
33 recensies
Istanboel
vanaf
€ 12per nacht
Appartement voor 4 personen
5,0
181 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 102per nacht
Appartement voor 7 personen
5,0
170 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 140per nacht
Appartement voor 6 personen
5,0
183 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 95per nacht
Appartement voor 6 personen
5,0
115 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 149per nacht
Appartement voor 6 personen, met balkon/terras en balkon
6 pers., 1 slaapkamers, 85m², 8,2km naar het strand
5,0
17 recensies
Fatih, Istanboel
vanaf
€ 158per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen
5,0
9 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 27per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
5,0
10 recensies
Kadıköy (district), Istanboel
vanaf
€ 91per nacht
Aparthotel voor 3 personen, met terras
5,0
3 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 92per nacht
Aparthotel voor 6 personen, met balkon
4,9
54 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 58per nacht
Appartement voor 6 personen
4,9
84 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 141per nacht
Appartement voor 5 personen
4,9
102 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 118per nacht
Appartement voor 5 personen, met balkon
4,9
12 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 170per nacht
Appartement voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers, 100m², 9,5km naar het strand
5,0
20 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 112per nacht
Appartement voor 6 personen, met balkon
5,0
9 recensies
Istanboel
vanaf
€ 38per nacht
Appartement voor 5 personen, met balkon/terras
5,0
49 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 134per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 75m², 7,7km naar het strand
5,0
12 recensies
Fatih, Istanboel
vanaf
€ 103per nacht
Appartement voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers, 110m², 9,1km naar het strand
4,9
14 recensies
Beyoğlu, Istanboel
vanaf
€ 210per nacht
Toon alles

Populaire zoekopdrachten in Istanboel

Zwembad 35
Internet 344
Balkon/Terras 141
TV 318
Airconditioning 309
Parkeermogelijkheid 187
Wasmachine 276
Verwarming 302
Lift 125

Ander soort accommodaties in Istanboel, die interessant kunnen zijn:

Vakantie biedt u de unieke mogelijkheid om te kiezen uit een uitgebreid aanbod van vakantiehuizen en appartementen in Istanbul om het perfecte vakantiehuis te vinden dat aan uw wensen voldoet. Met de zorgvuldig gedifferentieerde zoekfunctie van Holidu kunt u snel en direct de mooiste accommodatie vinden in deze fascinerende metropool op twee continenten, die een rijk cultureel erfgoed uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd in stand houdt, maar ook beschouwd wordt als een winkel- en entertainmentstad van wereldklasse.

Wetenswaardigheden over Istanbul

Onvergetelijke vakantie in een unieke sfeer

De metropool Istanbul in Turkije, met minstens 14, maar waarschijnlijk 15 tot 18 miljoen inwoners, was de hoofdstad van dit rijk, dat zich soms over drie continenten uitstrekte, van 1453 tot het einde van het Ottomaanse Rijk na de Eerste Wereldoorlog. Vakantiewoningen en vakantiehuizen in Istanbul bieden nauw contact met de unieke historische sfeer die u overal zult voelen. Istanbul fascineert door zijn unieke ligging op de continenten Europa en Azië, die hier alleen door de zeestraat van de Bosporus worden gescheiden. Aan de Europese kust liggen de districten Beyoglu, Eminönü, Eyüp en Fatih. De historische wijk Sultanahmet is ook hier gelegen, die vele

Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Ook bezienswaardig zijn de wijken op de Aziatische Bosporusoever zoals Üsküdar en Kadiköy. Istanbul wordt gekenmerkt door zijn onvergelijkbare ligging niet ver van de Straat van de Dardanellen en de Middellandse Zee van Marmara, die via de Bosporus verbonden is met de Zwarte Zee. Vakantiegangers die appartementen in Istanbul huren waarderen meestal een locatie niet ver van de historische wijken aan de Europese kant, omdat veel bezienswaardigheden zoals de Topkapi Sarayi, het Dolmabahce Paleis, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee zich hier in een zeer kleine ruimte bevinden.

Het Dolmabahce Paleis in Istanbul
Het Dolmabahce Paleis in Istanbul

Historische bezienswaardigheden bij elke stap van de weg

De meeste gasten die een appartement huren in Istanbul genieten van de oosterse flair van de stad en profiteren van de nabijheid van de unieke bezienswaardigheden uit de oudheid, de Middeleeuwen en de Ottomaanse periode. Onder de oude monumenten zijn de Hagia Sophia (Aya Sofya), die de belangrijkste kerk van het christendom was tot de verovering van de stad door de Turken, de Sultanahmet Camii, bekend als de "Blauwe Moskee" met zijn fascinerende blauwe tegelversiering en de Süleymaniye Camii, die de Ottomaanse architectuur op zijn hoogtepunt toont. De unieke ondergrondse stortbak ("Yerebatan Sarayi") dateert uit de oudheid,

de voormalige Hippodroom, waarvan slechts drie zuilen bewaard zijn gebleven, en de imposante Theodosische landmuur, waarvan er tot op de dag van vandaag ongeveer 6,7 km bewaard zijn gebleven. Veel gasten zijn geïnteresseerd in het winkelen in de zogenaamde overdekte bazaar met zijn ongeveer 4.500 winkels, de Egyptische bazaar en de kruidenbazaar, die een levend oosters gevoel geeft. Veel gasten houden van de drukte rond het Taksimplein en de Galatabrug en de levendige restaurant-, club- en caféscènes in wijken als Beyoglu, Nisantasi, Levent en Ortaköy.

Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt: Azië en Europa.

Onze top 5 tips voor Istanbul

De Galat-toren bij de Gouden Hoorn van de Gouden Hoorn
De Galat-toren bij de Gouden Hoorn van de Gouden Hoorn

De imposante koepelkerk van Hagia Sophia, gebouwd in Griekse stijl in de 6e eeuw, was de meest indrukwekkende kerk van het christendom in bijna duizend jaar. Ook vandaag de dag maakt hij nog steeds indruk met zijn imposante 53 m hoge koepel met een doorsnede van 31 m. De koepel is een zeer indrukwekkend gezicht. Uniek is de bewaard gebleven binnenhuisinrichting met grote mozaïeken.

In de directe omgeving van de Hagia Sophia ligt de indrukwekkende Sultanahmet Camii, die vaak de "Blauwe Moskee" wordt genoemd vanwege zijn interieur van blauwe of turquoise tegels. De moskee, voltooid in 1616, is de grootste en mooiste moskee van Istanbul en werd gebouwd volgens de plannen van de Sinaï-student Mehmet Aga. Opvallend zijn de zes minaretten en de unieke uitrusting met waardevolle blauwe Iznik-tegels.

De Süleymaniye Moskee werd gebouwd van 1550 tot 1557 volgens de plannen van de architect Sinan en wordt beschouwd als een getuigenis van een onvervalste Ottomaanse bouwstijl. Deze moskee fascineert door zijn perfecte proporties en door zijn nadrukkelijk eenvoudige en toch indrukwekkende uitrusting.

De Topkapi-Sarayi aan de Zee van Marmara was tot 1853/56 de officiële residentie van de Sultan. Het complex, gegroepeerd rond vier binnenhoven, werd gebouwd vanaf 1468 en later meerdere malen uitgebreid en aangevuld. Het paleis, nu geklasseerd als museum, heeft een schatkamer met unieke tentoonstellingen.

5 Het Dolmabahce Paleis, gebouwd in het midden van de 19e eeuw, was de laatste sultanswoning. Hun bouwstijl wordt meestal "Ottomaans classicisme" genoemd. Hedendaagse Europese invloeden zijn onmiskenbaar. Het gebouw is zeer rijkelijk uitgerust. Alleen al voor het vergulden van de plafonds was 14 ton goud nodig.

Vind prachtige appartementen en vakantiehuizen in Istanbul

Vakantie biedt u de mogelijkheid om snel en goedkoop het vakantiehuis of appartement te vinden dat perfect aansluit bij uw behoeften qua grootte, aantal kamers, faciliteiten en locatie. De zoekfunctie van Holidu heeft zorgvuldig gedifferentieerde selectiecriteria en maakt een snelle selectie mogelijk.

van het bijbehorende object. Wilt u een centraal vakantieappartement in Istanbul? Vaatwasser of internettoegang? Geen probleem - voer gewoon de gewenste uitrusting in en geef alleen de accommodaties weer die precies aan uw wensen voldoen.