Werk samen met lokale bedrijven en verbeter jouw vakantieverhuur

Samenwerking met lokale bedrijven en experts om het meeste uit je vakantiewoning te halen

magazine_image
 • Verbeter je vakantiewoning: Werk samen met lokale bedrijven om je inkomsten en zichtbaarheid te vergroten.
 • Effectieve strategieën: Ontdek hoe je samenwerkingsverbanden kunt opzetten met nabijgelegen bedrijven om je eigendom te promoten.
 • Diversifieer je inkomsten: Leer je eigendom aan te passen om extra activiteiten aan te bieden en nieuwe gasten aan te trekken.
 • Gedenkwaardige ervaringen: Verbeter de tevredenheid van je gasten door lokale samenwerkingen, wat positieve aanbevelingen genereert.

 

Mei 2024

Wil je kosten besparen bij het adverteren van je vakantiewoning? Ben je op zoek naar gratis bronnen om je huis te promoten? Dan is deze post iets voor jou. We zullen lokale samenwerkingen behandelen, de voordelen ervan en hoe ze je kunnen helpen bij het promoten van je vakantiewoning. Bovendien stellen deze samenwerkingen je in staat om een aanzienlijk bedrag te besparen op reclamekosten.

Samenwerken met lokale bedrijven zal je niet alleen helpen om nieuwe gasten aan te trekken, maar ook om je huis meer zichtbaarheid te geven. Deze samenwerking is een instrument dat weinig verhuurders gebruiken, maar dat veel potentieel heeft. En als je je huis ook op een platform voor vakantieverhuur adverteert, zullen de kansen om gasten te krijgen zich vermenigvuldigen.

Hoe zet je samenwerkingen met lokale bedrijven op?

Als eerste stap moet je natuurlijk bepalen met welke bedrijven je wilt samenwerken. Voor vakantieverhuur zijn dat meestal bedrijven in de dienstensector. Bijvoorbeeld, hoe zou een restaurant dat met je samenwerkt hiervan kunnen profiteren? Jij zou je gasten dat restaurant aanbevelen om te eten, en het restaurant zou jouw woning promoten als vakantieverblijf. Een eerlijke en evenwichtige uitwisseling waar beide partijen van profiteren. 

Je kunt ook samenwerken met plaatselijke bedrijven die etenswaren maken. Zo een bedrijf kan je bijvoorbeeld een gratis product of exclusieve korting aanbieden op confituren of andere producten voor het welkomstgeschenk dat je aanbiedt aan gasten. In ruil daarvoor zorg je ervoor dat hun merk goed zichtbaar is en kun je gasten aanraden om een product van hun te kopen als souvenir. Je kunt ook aanbieden om het bedrijf te promoten op je blog. 

En waar kun je bedrijven vinden om samen te werken in vakantieverhuur? Om deze vakantieverhuursamenwerkingen te krijgen, moet je zelf naar de bedrijven toe gaan. Praat met hun verantwoordelijken en leg je idee uit; ze zullen zeker geïnteresseerd zijn. Alle bedrijven houden van gratis reclame. Jullie zullen allebei geld besparen op marketing dat jullie goed elders kunnen gebruiken.

Coopération des entités locales

Voor welke bedrijven kan een samenwerking met een gastheer interessant zijn?

De beste bedrijven om mee samen te werken zijn bedrijven die werken in de reissector, zoals reisbureaus of bedrijven die lokale attracties beheren, of de dienstensector, zoals restaurants of bakkerijen. Zij kunnen je vakantiewoning aanbevelen aan reizigers en jij kunt ze doorverwijzen naar hun respectievelijke bedrijven. Iedereen gaat naar restaurants en wil plezier hebben tijdens de vakantie. Dus, we raden je aan je te richten op de meest winstgevende en betrouwbare bedrijven. Nadat je een stabiel lokaal netwerk hebt opgebouwd, kun je het altijd uitbreiden naar andere, minder gerelateerde, maar toch interessante bedrijven in de buurt. Hoe meer samenwerkingspartners je hebt, hoe meer kansen op winst je zult krijgen.

Een belangrijk punt: werk alleen samen met serieuze bedrijven die goede producten en diensten aanbieden. Als dit niet het geval is, loop je het risico het vertrouwen van je gasten te verliezen. Het is prima om samen te werken met lokale bedrijven in vakantieverhuur, maar altijd met het oog op je gasten. Dit is de enige manier om een solide en betrouwbare indruk van jezelf te creëren.

Kan ik samenwerken met een lokaal VVV-kantoor?

Niet alleen kun je dat doen, maar het is zelfs aan te raden. Lokale VVV-kantoren willen reizigers zoveel mogelijk diensten aanbieden, waaronder vakantiewoningen. Dus het is de perfecte plek om je woning zichtbaar te maken voor het publiek. Je kunt zelfs kaarten achterlaten voor het geval iemand er een wil meenemen.

Bovendien kun je van deze kantoren belangrijke voordelen krijgen, onder andere gratis links van hun website naar jouw vakantieverhuur. Dit zal je ook helpen om beter te scoren in de bekende zoekmachines. In sommige gevallen zullen lokale VVV-kantoren je om een maandelijkse of jaarlijkse commissie vragen, maar dat is niet gebruikelijk.

Je kunt ook contact opnemen met de informatiepunten in je stad om samenwerking voor te stellen. Het zijn geen VVV-kantoren op zich, maar ze zijn wel een steunpunt voor reizigers. Enkele brochures of kaarten van een vakantiewoning stellen hen in staat om je accommodatie aan reizigers aan te bevelen.

Maak van je woning een ruimte voor activiteiten

Naast deze voor de hand liggende samenwerkingen, kun je ook samenwerken met plaatselijke kantoren en bedrijven voor seminars en workshops. Ze zijn een uitstekend alternatief om economische voordelen te behalen en reclame te maken voor je vakantiewoning. Je vakantiewoning verhuren voor andere activiteiten is zeer winstgevend. Vooral in periodes met minder boekingen zul je toch een goed inkomen verkrijgen als je jouw vakantiehuis verandert in een ruimte voor activiteiten.

Voordelen van het gebruik van je woning voor workshops:

 • Je verhoogt de productiviteit van je woning
 • Je werkt met een nieuwe markt die je voordelen zal opleveren
 • Je trekt een nieuw klantenprofiel aan
 • Klanten hebben meestal goede ervaringen, omdat hun doel de activiteit is
 • De kans is groot dat een van hen je huis aanbeveelt aan zijn vrienden

Je moet ook bedenken dat elk seminarie of workshop kan bestaan uit professionals uit verschillende beroepsgroepen. En de mogelijkheden om je huis voor deze activiteiten te gebruiken, zouden zeer lucratief voor je zijn. Vakantieverhuurders en bedrijven kunnen zeer goede samenwerkingen aangaan met voordelen voor iedereen.

Maar wat heb je in deze gevallen nodig? Wat moet je vakantiewoning hebben om interessant te zijn?

Geschikt meubilair voor de activiteit

 • Voldoende meubilair voor alle deelnemers (stoelen, tafels…)
 • Uitstekende internetverbinding
 • Goede verlichting is essentieel
 • Werkruimtes en ontspanningsruimtes

Wat betreft de internetverbinding, raden we bij Holidu aan om snelheidstests uit te voeren. Niet alle seminars hoeven het te gebruiken, bijvoorbeeld die voor meditatie; maar het zal essentieel zijn voor bepaalde groepen. Als het traag is, moet je het verbeteren, want dit zou kunnen leiden tot negatieve opmerkingen en het niet willen terugkeren van de groep. Samenwerken in vakantieverhuur is een uitwisseling waar we altijd bij betrokken moeten zijn.

Hoe je je woning kunt aanpassen aan verschillende activiteiten

Naast het aanbieden van je gasten een vakantiewoning die aan hun verwachtingen voldoet, kun je hun ervaring verrijken met leuke details. Verrast hen bij vertrek met een fijne herinnering, vooral om ze terug te laten willen komen. Of je kunt ze ook een welkomstgeschenk geven.

Wat betreft samenwerking met bedrijven voor vakantieverhuur, moet je duidelijk hebben dat het verhuren van je vakantiewoning voor activiteiten en workshops niet per se grote transformaties hoeft te betekenen. Het meest basale en gemeenschappelijke voor bijna allemaal zijn:

 • Verlichting
 • Minimale ruimtes
 • Internetverbinding
 • Meubilair in goede staat
 • Relatief ruime gemeenschappelijke ruimtes
 • Geschikte stoelen en tafels voor de activiteit

En wat zijn die minimale ruimtes? Dat de woningen niet overdreven gemeubileerd moeten zijn. Als je een groep mensen ontvangt, hebben ze ruimte nodig om zich vrij te bewegen. Het is wel belangrijk dat het meubilair geschikt en voldoende is, maar zonder overdrijving. Hetzelfde geldt voor de decoratie.

Het doel is om je te concentreren op de activiteit. Als je deze richtlijnen volgt, zul je het goed doen. Hoe dan ook, vanuit Holidu raden we je aan om je vakantiewoning te adverteren op het platform voor vakantieverhuur om je huis dichter bij gasten van over de hele wereld te brengen.

Meer artikelen in deze categorie:

Gastheren

Verbeter de online aanwezigheid van je vakantiewoning

Gastheren

Buren en vakantieverhuur: tips voor goede buurtrelaties

Gastheren

Veelgemaakte juridische fouten door vakantieverhuurders in Spanje

Gastheren

Tips voor een gepersonaliseerde vakantieverhuur

Gastheren

Laat je gasten zich thuis voelen: Strategieën voor een onvergetelijke ervaring

Gastheren

Ervaringspakketten: een meerwaarde voor je gasten

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.